marți, 2 octombrie 2007

CIOFU: Infectia virala perinatala

"Infectia virala perinatala a fost denumita clasic cu acronimul TORCH, care denumeste un grup de virusuri: T=toxoplasmoza ( care de fapt nu e virus), O=other=altele, R=rubeola, C=virus citomegalic, H=virus herpetic. Cunostintele si situatia epidemiologica actuala au largit gama agentilor virali pe care nou nascutul ii poate dobandi perinatal, astfel ca TORCH a devenit un concept desuet, mai mult de interes istoric." (pg.142)

"De aceea, standardul de aur pentru diagnosticul pozitiv al infectiei HIV la nou nascut este determinarea antigenului viral (ARN-HIV prin PCR)." (pg. 143)

"Daca in primele 48 de ore de viata nou nascutul are HIV-ARN PCR pozitiv si culturi virale pozitive din limfocitele periferice sau prezenta antigenului p24 pozitiva, diagnosticul de infectie HIV in acest caz nu pune probleme si este sigur 100%. [...] Diagnosticul pozitiv precoce presupune cate doua determinari succesive pozitive la toate cele 3 testari amintite, pentru ca diagnosticul de infectie HIV la nou nascut sa poata fi sustinut cu acuratete." (pg.143)

" Din pacate Ig M specifice anti HIV nu sunt specifice pentru diagnosticul bolii..." (pg.144)

" Cercetarea antigenelor virale hepatitice oricarei femei gravide devine obligatorie..." (pg. 144)

Niciun comentariu: